Pentru a proteja datele cu caracter personal pe care ni le-ai încredințat și având în vedere că Regulamentul 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului (UE), din 27 aprilie 2016, care intră în vigoare la 25 mai 2018, dorim să te informăm că am actualizat politicile si procedurile pentru a reflecta noile reglementari privind protecția datelor cu caracter personal.  Le vei putea citi pe site-ul nostru milanobluehotel.ro

În conformitate cu regulamentul menționat mai sus, ai următoarele drepturi: de acces, de rectificare și de ștergere a datelor tale, dreptul de a-ți retrage consimțământul pentru prelucrarea datelor și dreptul de a te opune prelucrării datelor, dreptul de a restricționa /limita prelucrarea, dreptul la portabilitatea datelor, dreptul de a obține intervenția umană în cazul unei decizii individuale automatizate și dreptul de a adresa o plângere autorității de supraveghere a prelucrării datelor. Am adaptat și newsletter-ul la noile cerințe legale. Datele tale rămân în siguranță.

Dacă ai întrebări sau nelămuriri, ne poți contacta oricând la adresa office@milanobluehotel.ro sau la numarul +40 (0) 748 941 881.

POLITICI SI PROCEDURI

Hotel Milano Blue Mamaia protejează datele tale personale în acord cu noua legislaţie în domeniu

Pentru că esti client si faci parte din comunitatea Milano Blue Mamaia, vrem să te anunţăm că am actualizat Politica de Confidenţialitate și Protecţia Datelor Personale De asemenea, am rafinat și îmbunătăţit politicile și practicile noastre pentru a asigura securitatea și confidenţialitatea datelor personale pe care ni le-ai pus la dispoziţie.

CARE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL

Date cu caracter personal înseamnă orice informaţie prin care o persoană poate fi identificată: de exemplu, nume, prenume, CNP (sau alte numere de identificare), adresă (sau alte date de localizare), nume utilizat online (sau alt identificator online), sau orice alte elemente ce identifică o anumită persoană pentru că sunt proprii identităţii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale etc.

CE ÎNSEAMNĂ PRELUCRARE DE DATE CU CARACTER PERSONAL

”Prelucrarea” datelor personale este un termen foarte general pentru orice operaţiune efectuată asupra oricăror date cu caracter personal (sau seturi de date) (cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate), de exemplu: colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziţie în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricţionarea, ștergerea sau distrugerea acestora.

CARE SUNT PERSOANELE FIZICE ALE CĂROR DATE LE PRELUCRĂM

Hotel Milano Blue Mamaia prelucrează date cu caracter personal ale următoarelor persoane fizice vizate: clientii hotelului Milano Blue Mamaia), potentiali clienti, vizitatori, colaboratori/parteneri și reprezentanţi persoane fizice.

DE CE PRELUCREAZĂ Hotel Milano Blue Mamaia DATE CU CARACTER PERSONAL

În principal, Hotel Milano Blue Mamaia prelucrează date cu caracter personal în scopul îndeplinirii obligaţiilor legale, îmbunătăţirea în permanenţă a serviciilor oferite, desfășurarea relaţiei comerciale cu clienţii săi, administrarea conturilor online, garantarea siguranţei securităţii și sănătăţii, contactarea pentru a-ţi face cunoscute serviciile de care poţi beneficia (marketing), realizarea drepturilor tale în cadrul ofertelor sau promoţiilor comerciale. Poţi vedea o explicaţie detaliată a scopurilor pentru care Hotel Milano Blue Mamaia colectează date la link: Politica de Confidenţialitate și Protecţia Datelor Personale.

CUI DEZVĂLUIE Hotel Milano Blue Mamaia DATELE CU CARACTER PERSONAL

Regula generală este că Hotel Milano Blue Mamaia NU dezvăluie datele tale cu caracter personal. Cu toate acestea, pentru îndeplinirea contractului încheiat cu tine sau în baza acordului tău de a primi comunicări de marketing sau pentru alte interese legitime sau obligaţii legale, Hotel Milano Blue Mamaia dezvăluie date cu caracter personal către terţe persoane sau entităţi care sprijină Hotel Milano Blue Mamaia în desfășurarea activităţii (precum: Furnizori de IT inclusiv aplicatii economice, instrumente online, bănci, furnizori de servicii de hosting și colaboratori marketing) precum și către autorităţi.

CARE SUNT DREPTURILE TALE

  • Dreptul la informare – dreptul de a primi detalii privind activităţile de prelucrare efectuate de către Hotel Milano Blue Mamaia ;
  • Dreptul de acces la date – dreptul de a obţine confirmarea din partea Hotel Milano Blue Mamaia cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • Dreptul la rectificare – dreptul de a obţine rectificarea datelor inexacte, precum și completarea datelor incomplete;
  • Dreptul la ștergerea datelor – dreptul de a obţine, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale, ștergea datelor cu caracter personal;
  • Dreptul la restricţionarea prelucrării – dreptul de a obţine, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale, restricţionarea prelucrării datelor cu caracter personal existente.
  • Dreptul la portabilitatea datelor – dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și dreptul ca aceste date să fie transmise de către Hotel Milano Blue Mamaia către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege.
  • Dreptul la opoziţie – dreptul de a te opune prelucrării în orice moment din motive întemeiate și legitime, în măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale.
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale – dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activităţi de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
  • Dreptul de a te adresa Justiţiei sau Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – în măsura în care consideraţi necesar, aveţi dreptul de a depune o plângere direct pe site-ul autorităţii www.dataprotection.ro.

Te rugam să parcurgi în întregime Politica de Confidenţialitate și Protecţia Datelor Personale care, conform noii legislaţii, a intrat în vigoare începând cu 25 mai. Avem încredere că modificările te vor ajuta să înţelegi mai bine modalitatea de prelucrarea a datelor cu caracter personal.

Nume cookie Tip cookie Descriere / Finalizare Furnizor Expirare
_utma Analytics (Terti) Google. Inc. Doi ani de la inaugurarea configuratiei sau actualizarii
Functional Acest modul cookie (care face parte din Google Analytics) tine evidenta numarului de accesari ale unui vizitator pe site, atunci cand a fost prima lor vizita si cand a avut loc ultima vizita. Expira dupa 2 ani.
_utmb Analytics (Terti) Google. Inc. 30 minute de la configuratie sau actualizare
Functional Folosit pentru a crea un marcaj de timp din momentul in care un vizitator intra pe un site. Acest modul cookie este o parte din Google Analytics impreuna cu cookie _utmc. Expira dupa 30 de minute.
_utmc Analytics (Terti) Google. Inc. Finalizare sesiune navigare
Functional Folosit pentru a crea un marcaj de timp exact in momentul in care un vizitator paraseste site-ul. Acest modul cookie este o parte din Google Analytics impreuna cu cookie _utmb. Acest cookie este sters atunci cand browser-ul este inchis.
_utmz Analytics (Terti) Google. Inc. Sase luni de la configurare sau actualizare
Functional _utmz tine evidenta traficului din locatia de unde vizitatorul a accesat site-ul, ce motor de cautare a utilizat, ce link-uri a vizitat, ce cuvinte cheie a utilizat, precum si locatia de unde utilizatorul a accesat site-ul. Acest modul cookie este o parte din Google Analytics. Expira dupa 180 de zile.
PHPSESSID Necesar Inregistreaza temporar o variabila legata de identitatea utilizatorului. Milano Blue Hotel Finalizare sesiune navigare
_icl_current_language Functional Inregistreaza o variabila prin care stocheaza varianta lingvistica aleasa de utilizator. Milano Blue Hotel 24 ore de la finalizarea sesiunii
_gat, _gat_awxoapTracker Functional Este folosita de Google Universal Analytics pentru a limita colectarea de date pe site-urile cu trafic mare. Milano Blue Hotel 10 minute de la finalizarea sesiunii
_ga Functional Este folosita de Google Universal Analytics pentru a identifica utilizatorii, asociindu-i cu un numar unic generat automat. Milano Blue Hotel 760 zile de la finalizarea sesiunii
cookie_notice_accepted Functional Inregistreaza daca la prima accesare a site-ului utilizatorul a acceptat cookies sau nu. Milano Blue Hotel 30 zile de la finalizarea sesiunii
trafic_h, trafic_v Functional Folosite pentru statisticile de trafic obținute cu ajutorul serviciului trafic.ro Milano Blue Hotel 8555 zile (trafic_h), sesiune (trafic_v)
wfvt_3782209690 Functional Folosit pentru verificarea traficului de catre modulul Firewall Milano Blue Hotel Finalizare sesiune navigare
wordfence_verifiedHuman Functional Folosit pentru verificarea traficului de catre modulul Firewall Milano Blue Hotel 24 ore de la finalizarea sesiunii
GAPS, GoogleAccountsLocale_session, GALX, LSID Info trafic / Publicitate Folosite de serviciul Google+ pentru a permite utilizatorilor sa dea click pe butonul Google +1. Google. Inc. 1 an de la finalizarea sesiunii
YSC, B, ACTIVITY, GEUP, PREF, VISITOR_INFO1_LIVE, demographics, LOGIN_INFO Flash FolositE de YouTube. Sunt setate in momentul in care utilizatorul da click pe butonul Play al unui video. Youtube sesiune(YSC, ACTIVITY), 8091 zile (B), 2 ani (GEUP), 1663 zile (PREF), 240 zile (VISITOR_INFO1_LIVE), 1431 zile (demographics), 1621 zile (LOGIN_INFO)
SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF Info trafic / Publicitate Folosite de serviciul Google Maps pentru a identifica activitatea utilizatorilor si a stoca preferintele utilizatorilor. Google. Inc. 730 zile (SID), 1621 zile (SAPISID, APISID, SSID, HSID, PREF), 1074 zile (NID)
datr, x-src, fr, lu, locale, campaign_click_url Info trafic / Publicitate Folosite de Facebook pentru a urmari activitatea utilizatorului. Facebook 1621(datr, lu), 891 zile(x-src), 921 zile (fr), 898 zile (locale), 9 zile (campaign_click_url)
trafic_ranking Functional Folosit de trafic.ro pentru a stoca id-ul unic de utilizator Trafic.ro 7907 zile
ASP.NET_SessionId, aco, ADCConditionsV1, AID, acm, DeviceV2 Functional Folosite de accuweather.com pentru a detecta dispozitivul și preferințele utilizatorului accuweather.com sesiune (ASP.NET_SessionId, aco, ADCConditionsV1), 365 zile (AID, DeviceV2), 3653 zile (acm)

Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

  • Cookie-uri de performanta a site-ului
  • Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
  • Cookie-uri pentru geotargetting
  • Cookie-uri de inregistrare
  • Cookie-uri de sesiune
  • Cookie-uri pentru publicitate
  • Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Anumite cookie-uri pot proveni de la terti.

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului (Ex: lista produselor recent vizualizate, preferintele de moneda ale utilizatorului, tipul de terminal folosit – desktop sau mobile, numarul de produse adaugate in cosul de cumparaturi etc.).

Cookie-uri pentru geotargeting

Aceste cookie-uri sunt utilizate pentru a stabileste din ce tara proveniti, sunt complet anonime si sunt folosit doar pentru a targeta continutul (Ex: stocarea codul de tara, in urma detectiei automate in functie de IP ).

Cookie-uri pentru inregistrare

Aceste cookie-uri stocheaza datele specifice ale unui anumit utilizator (codul de utilizator, adresa de email, preferintele de retinere a datelor de autentificare in cont). Atunci cand va inregistrati pe acest site, generam un cookie care ne anunta daca sunteti inregistrat sau nu. Serverele noastre folosesc aceste cookie-uri pentru a ne arata contul cu care sunteti inregistrat si pentru a va afisa informatiile asociate contului.

Cookie-uri de sesiune

Cookie-ul de sesiune este generat automat in momentul accesarii site-ului si este utilizat pentru managementul aplicatiilor web (protocol HTTP, completarea anumitor formulare, interactiunea cu anumite elemente din site etc.). Acest cookie se sterge automat la inchiderea browserului.

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii, sau pentru a customiza o aplicatie. Aceste cookie-uri pot proveni din partea unor terti precum servicii de Web Analytics (Ex: Google Analytics), publicitate (Ex: AdSense), platforme de tip social media (Ex: Facebook), aplicatii de consiliere a clientilor de tip chat etc.

Datorita modului de utilizare, acest site nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de acest site. De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters. Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi).

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

  • Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
  • Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba ( Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
  • Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
  • Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.
  • Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.
  • Masurarea, optimizare si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi. Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site. Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele. Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca nevigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

  • Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.
  • Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizeaza computerul, puteti seta termene lunigi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
  • Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.
  • Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat. Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau. Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:

Linkuri utile

Daca doriti sa afli mai multe informatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri: